sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Viikon treenit tehty, fiilis tosi huikee!

Huh hei ja hyvää sunnuntaita! Päivä alkoi aurinkoisena ja hikisellä sd pakaratreenillä salilla. Tekee eetvarttia tehdä sunnuntaina treeniä huoletta kaikesta, toisin sanoen en voisi olla hyväntuulisempi nyt kun olen takaisin kotona ja lounas masussa.

En ole aikaisemmin kertoillut harjoituksistani, joten voisin seuraavassa valottaa hieman ohjelmaani. Pakaratreenini on lempparini, sillä se on kaikista nopein toteuttaa. Se koostuu siis kolmesta jättiläissarjasta, jotka sisältävät kukin 25 toistoa.

Aloitan selänojennuksilla lisäpainoilla.
Sitten lantionnostot selinmakuulla. Pieni pito ylhäällä.
Sitten killeri eli askelkävelyt pitkillä askelilla, 25 per jalka. Vaihtoehtoisesti voin tehdä smithjalkakyykyt, mutta nuo askelkyykyt ovat niin ärsyttäviä, että valitsen ne. Olen voittanut pelkoni niitä kohtaan ja haluan tästä eteenpäin vain parantaa suoritusta ottamalla painot käsiini.
Vatsarutistukset lattialla maaten sekä penkillä maaten niin että ylävartalo taipuu alaspäin.
Lopuksi suorinjaloin maastaveto painoilla.  Lisämausteeksi teen oman alavatsasuosikkini eli kirjoitan selinmakuulla jalat suoriksi ojennettuina kirjaimet 1 - 10 ilmaan mahdollisimman isoilla kaarilla. 

Tässä vaiheessa olo on kuin märällä rätillä, hiki vaan kirvelee silmissä. Aijai mikä nautinto!

Tein vielä loppuun 15 minuutin juoksuhaasteen ohjelman. Aloitin ohjelman vasta torstaina mutta olen onnistunut tekemään kaikki vaaditut kolme juoksukertaa. Aika rento meininki siinä on näin aluksi. Tänään siis 5 minuuttia kävelyä, 2 minuuttia juoksua, 4 kävelyä, minuutti juoksua ja vielä kolme minuuttia kävelyä. Ihan mukava pieni loppuverryttely lihaskuntoharjoittelun jälkeen. Mitä pidemmälle juoksuohjelma menee sen pidempiä lenkkejä tehdään ja aion tehdä ne jatkossa erikseen aamuisin tyhjään vatsaan. Juoksuohjelman tavoite itselläni on siis pystyä juoksemaan 5 km 12 viikon päästä. 

Tässä kooste menneen viikon liikkumisista:

vk 37
ti: sd treeni 1
ke: 50 min. aamukävely
to: sd treeni 2 + juoksuohjelman päivä 1
pe: sd kotitreeni + juoksuohjelman päivä 2
su: sd treeni 1 + juoksuohjelman päivä 3 

Laitoin sivupalkkiin pienen kalenterin herkuttoman kuukauden kuulumisista. Kolmas päivä tiukkaa seurantaa menossa ja kaikki hyvin toistaiseksi :))


Oikein rentoa sunnuntain jatkoa kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Ihan mieletön liikuntaviikko sulla takana!! Oon oikein kateellinen :D Ja olet näköjään juoksuhaasteen ensimmäisestä viikosta selvinnyt, jes!

    VastaaPoista
  2. Olen tyytyväinen viime viikkoon kokonaisuudessaan :) Nyt pitäisi tehdä tulevastakin viikosta yhtä hyvä!

    VastaaPoista